Basit Forum

Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri

Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!

Ziyaretçi Defteri Arşivi

Ara

• Küçük insanlar kişilerle, vasat insanlar olaylarla, büyük insanlar fikirlerle uğraşır...
    Tarih: 23 Nisan 2010 00:56 Ekleyen:
  • Jandarmadan sonra hırsızlık olayları başladı. Bölgede kaç polis görev yapmaktadır? Gordion ve arkasındaki rantiyeyi "komünistler" yapmadıysa "büyükşehir!" çalışıyor demektir...
    Tarih: 22 Nisan 2010 16:19 Ekleyen:
  • ilk bahar geldi ama hala bazıları balkona konan kuşlara
    " kış kış kış kış "  diyor...
    Tarih: 22 Nisan 2010 16:19 Ekleyen:
  • Naylona hayır demek bence yetmez ,yeni kuşaklara kese kağıdının da ne olduğunu anlatmak gerekir
    Tarih: 22 Nisan 2010 13:44 Ekleyen:
  • KUTLU OLSUN

Çorak topraklarda buğday yetiştirmek
                                   emek ister, gönül ister.
    Suyu olmayan tarlada buğdayı başağa dönüştürmek
                                   gönül ister.
    Parası, ordusu, imkanı olmayan bir ülkede
                                   bağımsızlığa adım atmak
                                   cesaret ister.
    Yoklukların varlığında dünyaya yetişmek,
    23 Nisan'ı çocuklara bayram yapmak,
    "ATATÜRK" gibi bir lider ister.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve
                                       Çocuk Bayramınız kutlu olsun
    Tarih: 22 Nisan 2010 13:44 Ekleyen:
  • NEDEN - NEDEN OLMASIN?

Büyük küçük her yaştaki insanın mutlaka bir hayali vardır. Hayallerimiz yaşamımızdaki belirleyicilerin başında gelir. Evet, hayal kurduğumuz oranda yaşıyoruz aslında. Yada diğer bir ifadeyle yaşadıklarımız, hayallerimizin büyüklüğü ile orantılı oluyor.
    Yaşları kırkların üstünde olanların çok iyi hatırlayacağı gibi, şu anki yaşantımızın vazgeçilmezleri kabul ettiğimiz, bir çok araç gerecin, yıllar önce sadece filmlerde yaşandığı bir gerçekti. O yıllar bunları düşünenler sayesinde bu gün bu gelişmelerden herkes yararlanmaktadır. Düşünülenler yaşanıyor! Düşünüyoruz yaşıyoruz.. Düşündükçe yaşıyoruz... Hani köyün çobanına sormuşlar “çok paran olsa ne yaparsın?” “hep soğanın cücüğünü yerim” demiş. Diğer çobana sormuşlar “sen ne yaparsın?” “bana bir şey bırakmadı ki!” demiş...
    Hayallerimizin büyüklüğü, gelecekten beklentilerimize ve ufkumuzun genişliğine bağlıdır. Yaşayacaklarımızı da, hayallerimizin büyüklüğü ve sıradışılığımız belirleyecektir. Öyleyse enerjimizi, yaşanmış bitmiş olaylara değil, hayallerimize ve hayatımıza katkı sağlayacak sıra dışı şeyleri yapmaya harcamalıyız.

“Siz var olan şeyleri görür ve şöyle dersiniz: Neden? Ama ben olmayan şeyleri hayal ederim ve derim ki: Neden olmasın?..

Tarih: 22 Nisan 2010 06:37 Ekleyen:
  • Hiç merak ettiniz mi çöpe attığımız atıklar doğada ne oluyor? Ne kadar sürede toprağa karışıyor veya yok oluyor?

Yapılan araştırmalara göre sokağa buruşturup attığımız, işe yaramaz diye fırlattığımız atıklardan; kağıt mendil, 3 ay, otobüs bileti 4 ay, elma eşeleği 6 ay, kibrit 6 ay, sigara izmariti 1-2 yıl, ciklet 5 yıl, teneke kola-bira kutusu 10-100 yıl, NAYLON POŞET ve pet şişe 100-1000 yıl (Yanlış duymadınız), cam şişe 4 bin yıl, doğada yol olmadan kalabiliyor.

Her alışverişimizde en az 10 poşet aldığımızı eve gidince çöpe attığımız bu naylon poşetlerin doğada 100-1000 SENE yok olmadığını bir düşünün bakalım?

Bu dünya sadece bizim değil gelecek nesillerimize emanetimizi daha yeşil olarak bırakmak için ne yapıyoruz?
    Tarih: 21 Nisan 2010 23:21 Ekleyen:
  • Naylon Poşet Kullanımına hayır ;

Daha önce de yazdım etrafımızı naylon poşetler sardı, nereye bakarsak neye elimizi atarsak naylon malzemeler, naylon hayatlar, naylon bir yaşam içerisindeyiz.
    Çayyolu olarak bu duruma bir dur demenin zamanı gelmedi mi?
    Sayın Belediye Başkanımızın öncülüğünde Çayyolunda bulunan Pazar yeri ,Alışveriş Merkezlerinin market sahipleri ile bir araya gelerek, naylon poşet sorununa bir dur denemez mi?
    Neden olmasın gelecek nesillerimize daha temiz bir dünya için el ele vermeliyiz.Bu Naylon poşetlerden kurtulmanın yolu çok basit ;
    1. Naylon poşet yerine A.V.M.'lerinde kampanya ile bez torba,file dağıtılabilir.
    2. Bu bez torbalara reklam alınırsa maliyetler aşağıya çekilebilir.
    3.Okullarımızda öğrencilerimize poşetin zararları anlatılabilir.
    4. A.V.M.'lerinde reklam ve ilanlarla, broşür ve afişlerle tüketici bilgilendirilmesi yapılabilir.

Bu işe en uygun yer Çayyolu olup bilinçli tüketicilerin çabalarıyla NAYLONA HAYIR demenin zamanı gelmedi mi?

Tarih: 21 Nisan 2010 23:21 Ekleyen:

•                    TAKİPTEYİM FETHİ YAŞAR BEY

8.cadde Özgün   Çocuk Parkındaki Büfede Viskiler , biralar vb tekel ürünleri raflardaki yerlerini aldı.
          Yarın öbürgün ellerinde içki kutu veya şişeleriyle banklarda içenleri görürsem hiç şaşmayacağım.
          Güvendiğim dağlara kar yağdı demek istemiyorum.
    Bu kadar severek oy verdiğim desteklediğim Belediye Başkanının zamanında olması üzüntümü bir kat daha
    arttırdı. Daha önce de bu konuda yazmış, bir alkol veya sigara düşmanı olmadığımı belirtmiştim. Bunun çocuk
    parkında oluşu,dahası arkasında henüz çocukluk ve delikanlılık arasındaki gençlerin basket oynadığı bir alanın olduğunu da düşünürsek bu seçimin ne kadar yanlış olduğunu ,çok beğendiğim ve takdir ettiğim FETHİ YAŞAR BEY  de kabul edecektir. Bu büfe şu sevimsiz Beton Parkta (Benzin istasyonunun yanındaki) olsaydı benim veçocuk sahibi olanların hiç bir itirazı olmazdı. Evet şimdi takipteyim ve testi kırılmadan bu büfenin  yerinin değiştirilmesini diliyorum. Bu dileğimin  dikkate
    alınacağından asla şüphe etmiyor, semtimize yaptığı
    takdire şayan hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür
    ediyor bu yanlışı da en kısa zamanda telafi edeceklerini
    umuyorum.
    Tarih: 21 Nisan 2010 10:26 Ekleyen:

•       Sn : Fethi YASAR
                 YMB: BAŞKANI

İmara açılan bölgelere boyuna  YENİ  parklar açmak tabi iyi bir şeydir.Ama esas olan  ESKİYİ  düzeltme -onarma - bakıma alma ve sonuçta yenilemektir.

DEMOKRASİ parkı sakinleri
      Konut-1
    Tarih: 19 Nisan 2010 13:21 Ekleyen:
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol!