-
çayyolu platformu
1.çayyolu nun ve halkının sorunlarını gündeme taşımaya çalışan bölgeye özgü dergi çıkaran bir örgüt
2.bölgesel dertlerden ülkesel dertlere doğru yelken açan denizaşırı platform.
3. Kadın egemeniğinde erkeklerin ikinci planda bırakıldığı mekan ; Yarıçap "ÇAP"
Tarih: 27 Nisan 2010 01:20 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Duygusal takılmak
ANKARA’da bir dersane, birbirleriyle duygusallık yaşadığını düşündükleri 28 öğrencinin kaydını silmiş!
‘Böyle buyurdu Zerdüşt!’
Yani bu öğrenciler duygusallık yaşamayacaktı da ne yaşayacaktı? Dersane öğrencileri olduklarına göre hepsi ergenlik çağında...
Ne diyelim bu yöneticilere?
Kafalarını ders, test, çek, senetle bozduklarından ve eğitim denince sadece dersane gelir, gideri anladıklarından kafaları başka birşey almıyor.
Sorulduğunda kendilerini de eğitimci kimliğiyle sunuyorlar.
Canlılığın temel kriterleri var; yemek, içmek, uyumak, üremek... Biyoloji testlerinde bilmiyoruz, öğretiyorlar mı?
Bahar gelince böcek havaya zıplar; kedi, köpek mavlar; uçan, kaçanın organizması depreşir, ama bizim dersane kafalılara bakarsanız duygusal takılmak bile haram.
Oysaki ülkenin manzarası bu test kafalılığı kabul etmiyor.
Yazılı ve görsel medya, taciz ve tecavüze uğramış küçük yaşta kız veya erkek çocuk haberleriyle dolu. Sapkınlıkların ardı arkası kesilmiyor. 80 yaşındaki kadın bile tacize, tecavüze uğruyor.
Kendisine eğitimci diyen bir insan ‘Neler oluyor bizim ülkemizde, nedir bu sapkınlığın altında yatan gerçekler?’ diye sormaz mı?
Hapisanelerin cinsel suçlularla neden bu kadar dolu olduğunu algılayamaz mı?
Cemal YEŞİLYURT
Tarih: 27 Nisan 2010 01:17 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sağlık Köşesi
kese kağıdı sağlıklı bir ambalaj çeşidiydi zamanımızda.
bizler bir dönemler sağlıklı olduğundan bi haberdik tabiiki o dönemlerde başkaca ambalaj alternatifi olmadığından kullanıyorduk bu aracı.
yıllar sonra öğrendikki kese kağıdı oldukça sağlıklı ambalaj çeşitlerinin ön saflarında gelirmiş.
Nemi oldu kese kağıdına?
baktıkki sağlıklı ve pratik açısından bize çok yararlı olucak derhal terk ettik kese kağıdını.
nasıl olurda sağlıklı bir ürün bu millede kullandırılır.
değilmi ama hem böylelikle ormanlarımızıda kurtarmış oluyoruz!
çünkü kese kağıdı gazete kağıtlarının geri dönüşüm odağı idi.
kalitesi düşük suntalık ağaç ürünlerinden yapılan kese kağıdı malzemesi çok zararlar veriyordu bu millete çok.
ama ihbar ediyorum yetkililere istanbulun bazı eski balıkçıları evlerinde gizli gizli imal ettikleri kese kağıtlarını hala kullanıyorlar ve üstelik içerisine balık koyuyorlar zira sıcaklarda kese kağıdına koyulan balık oldukça uzun bir süre bozulmaz.
saygılarımla .
Tarih: 25 Nisan 2010 23:58 Ekleyen: Beğenme: 0
-
farklı alternatifler ve çağdaş tasarımlardan yana görüş belirtmek istiyorum. İllaki eski çağları anımsatan kesekağıdı kulanmak yerine kağıt torbaları öneriyorum.
Tarih: 25 Nisan 2010 23:58 Ekleyen: Beğenme: 0
-
KEDİ EVİ
Bugün koru mah. koru sitesine yeni taşınan bir yakınımızı ziyaret etmek için koru sitesinin içine girince koru muhtarlık binasının hemen bitişiğinde YMB. başkanlığı'ndan torpilli olduğunu düşündüğümüz yukarıdaki ev çıktı karşımıza...
Doğal hayatı ve pisi - pisi dostlarımızı korumak
adına ....
Ancak bu evden yaşamkentte , konu-1 de neden yok da koruda var onu anlayamadık...
Tarih: 25 Nisan 2010 23:57 Ekleyen: Beğenme: 0
-
dervişin fikri neyse zikri de o dur
Başbakan Erdoğan: İster asar, ister kesersin
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan için koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Elgin'e bıraktı ve "Artık yetki sende. İster asar, ister kesersin" dedi.
Tarih: 25 Nisan 2010 18:00 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Sayın site yöneticisi Olcay bey;
Polemik içine girmem diyorsunuz ama işte benim de istediğim bu.
Ben de biliyorum ki bazı marketlerimiz bu plastik poşetleri (polietilen'den) imal etmişler ve müşterilerinin hizmetine sunmuşlardır. Özellikle Migros, Öğütler, Kiler marketlerin poşetlerinin üzerinde aynen şöyle yazıyor ;
"Doğada % 100 çözünür .Bu poşetler doğaya bırakıldığı zaman, 12-24 ay içerisinde mikroorganizmaların, nemin,güneş ışığının ve oksijenin bulunduğu ortamlarda parçalanıp, biyolojik olarak çözünür" (Ancak marketlerin manav reyonlarında kullanılan şeffaf naylon poşetlerin nelerden imal edildiğini bilemiyorum.)
İşte bu bile sizin çevreye duyarlılığınızı ve Çayyolunda ikamet eden birisi olarak yaşadığınız çevreye olan ilginizi kanıtlamaktadır.Yaşadığınız çevre hakkında en güzele, en iyiye nasıl gidebiliriz toplum olarak neler yapabiliriz. Konuşmayanları, fikirlerini anlatmak isteyenleri nasıl buluşturabiliriz. İşte biz bunların peşindeyiz, Konuşan, fikir üretebilen çevresine ve yaşadığı topluma faydalı olabilen insanların bulunduğu bir çayyolu için yazmaya devam edin lütfen.
Saygılar sunuyorum.
"Ancak yine de Naylon değil file, bez, kumaş v.b. tekrar tekrar kullanılabilen çevreye zararsız torbalar, çantalar kullanalım diyorum."
Tarih: 25 Nisan 2010 17:54 Ekleyen: Beğenme: 0
-
Polietilen nedir?
Polietilen, çok çeşitli ürünlerde kullanılan bir termoplastiktir. İsmini monomer haldeki etilenden alır, etilen kullanılarak polietilen üretilir. Plastik endüstrisinde genelde ismi kısaca PE olarak kullanılır.
Özellikleri tiplere göre değişiklik gösterse de; dış ortam koşulları ve neme karşı iyi direnç, esneklik, zayıf mekaniksel kuvvet ve üstün kimyasal direnç genel özellikleri olarak sayılabilir. Kaplar, plastik kutular, mutfak eşyaları, kaplamalar, boru ve tüp, oyuncak, kablolarda yalıtkan tabakalar, paketleme ve ambalaj filmi gibi çok yaygın bir kullanım alanı olup. Düşük maliyetlidir.
Tarih: 25 Nisan 2010 17:54 Ekleyen: Beğenme: 0
-
ORMAN VE KESEKAĞIDI
Biz çocukken kesekağıtlarımızı gazetelerden yapmayı öğretmişlerdi veya dönüşümlü kağıtlardan.Sonra annelerimiz o kesekağıtlarını çöpe atmaz biriktirirdi, biriken kağıtlar tekrar hamur yapılmak üzere, kağıt toplayıcılar tarafından değerlenirdi. Yani kesekağıdı için ayrıca ağaç kesip orman yoketmeye gerek yok. Hepiniz şahit olmuşunuzdur,kesekağıtlarının rengine, bunlar dönüşümlü kağıtlardır, kaba ve taba renkli. Doğaya da
asla naylonun verdiği zararı vermez. Bize düşen kağıtlarımızı diğer çöplerden ayrıştırmak.
Benim iki çöp kovam var, biri mutfak artıkları için,diğeride tekrar değerlendirilip kullanıma kazandırılmak
istenen cam, kağıt,gazete ve ambalaj malzemeleri. Doğayı korumak bu kadarcık zahmete değer sanırım.
Tarih: 25 Nisan 2010 17:52 Ekleyen: Beğenme: 0
-
SONUÇ :
GÜNDE 2 RULODAN HAFTA SONLARI RAHAT 3 RULOYA ÇIKIYOR Kİ 6 YAPRAKLI TUVALET KAĞIDI BENİM AYLIK BÜTÇEME YAKLAŞIK 100 TL SINA PATLIYOR.
SAYIN ÜRETİCİ FİRMA BU PAHALI ÜRÜNÜNÜN ÜSTÜNE ÇİÇEK DESENLERİ KOYACAĞINA ÖNCE
DÜŞÜNCESİZ MİSAFİRLERİMİZ İÇİN
DUR ! BU ÜRÜN 6 KATLIDIR !
DİYEN BİR UYARI YAZMALIDIR...
Tarih: 25 Nisan 2010 17:51 Ekleyen: Beğenme: 0