Önemli günler ve haftalar
04 . Mayıs
Türk büyükleri günü
Tarih: 04 May 2010 21:16 Ekleyen: Beğenme: 0
Sayın Fethi Bey sizde gelip bizin tarafa doğru baktığınızda alirıza bey ormanının bu tarafınının çıplak olduğunu görebileceksiniz.Kasıtlı olduğunu düşünmüyoruz. Ama oyak 10 sitesinin önüne dikilen ağaçlarında hattihesabı yok...
Sizden ve sayın belediyenizden sitemizdeki bir gurup adına ufak bir ricamız var . Olabilirsede şimdiden çok teşekkür ederiz.
Orman arazisinin biraz içineyapılmış otoparkın arkasına 50 tane civarında boylu IHLAMUR AĞACI rica ediyoruz . Bu ağaçlar eğer dikilirse çayyolu üzerine alirıza bey ormanı üzerinden esecek küfür küfür üzgarlar bu IHLAMUR KOKULARINI bütün çayyolu'na sürükleyecektir
Selamlarımızla
Ladin sitesinden bir gurup
Tarih: 04 May 2010 21:15 Ekleyen: Beğenme: 0
Hepinizi kutlarım gündeme göre çok iyi iki makale seçmişiniz. "Memleketin Birinde... Adamın Biri..." yazısı sonunda şok yaşadım. "Bir İsmet İnönü Varmış, Evvel Zaman İçinde..." yazısı tam çuk oturuyor. Makaleyi yazanlara, bu maleleri bulanlara ve bizlere ulaştıranlara sonsuz teşekkürler.
Tarih: 04 May 2010 21:13 Ekleyen: Beğenme: 0
YÜZLEŞME
Şu dünyanın başına gelenlerden hep kadınları sorumlu tutan erkekler soruyorum. Gazete haberlerini şöyle alt alta sıralasalar, hapihsaneleri gezseler, hastahanelere bir göz atsalar sonra mağdurlarla bunlara sebeb olanları
bir bir listeleseler ,bakalım altından kim çıkacak? Açıklamaya ,suç niteliklerini yazmaya mizacım musait değil ne yazık ki!...
HAMİŞ:Soru sadece
kadını günah keçisi,gösterenlere
diğerleri alınmasın.
Tarih: 04 May 2010 12:41 Ekleyen: Beğenme: 0
Milletin oyları ile başa gelenler sizlere sesleniyorum ;
Şimdi (Mevlana Camii yanına kreş yapacaklarmış) ( Bu bir duyumdan ibarettir!)
Bir kere buraya kreş değil yapı bile yapmak yakışmıyor. Güzelim meydanın tam ortasına gel kreş kondur. Mevlana Caminin güzelliğini ve sülietini de de bozuyor. İnat uğruna mı yapıyorsunuz acaba?
Ben bir vatandaş olarak su bedeli (atık su bedeli) olarak verdiğim paralarımla alınan ve akaryakıtını halktan aldığınız İş makinalarının özel sektörün kreş (Çocuk Yuvası) inşaatında çalıştırılmasını anlayamıyorum. Eğer yasalsa onu da bilmiyorum, bize anlatın da öğrenelim.
Bu Yapılan inşaat nedir ? Neden gizlice yapılıyor ? Yapı ruhsatını kim aldı? Kim verdi? Bu inşaatın müteahiti, yüklenicisi,kontrolörü, denetçisi kimdir? Bu krizde inşaat yapacak para nereden bulundu?
Bir kere inşaat yapılmadan evvel çevresinde çepeçevre emniyet tedbiri alınır, inşaatın ne olduğunu yazan bir tabela asılır ve inşaatta Belediyenin iş makinası da çalıştırılmaz.
Yoksa belediyelerimizin iş makinaları ; hafriyatları bedava mı taşımaya başladılar bilelim de bizim inşaatlara da çağıralım.
Tarih: 03 May 2010 21:36 Ekleyen: Beğenme: 0
,
YAZIK!..
Depremleri günahların kefareti olarak göstermeye çalışanlara cevap vermek bile bilmem ne kadar doğru.
Bu konuyu dillendiren yazıyı okuyunca üzüldüm. Bu konuda hiç günahsız olmadığımız doğru olabilir ama bunun inançtan kaynaklanan giyim tarzı olmasa gerek. Şöyle bir düşünelim bu cezayı hakketmek için ne gibi günahlar işledik; YER ALTI SULARINI hesapsızca
harcadık. Dünyayı delik deşik ettik, ormanları yaktık, kestik, zararlı kimyasallar gazlarla doğanın çanına ot tıkadık. Sellerden, yagınlardan, sınırsız tüketimden başı kapalı açık, dindar ,ateist hepimiz sorumluyuz. Daha
sayayım mı hızla betonlaşan doğayla ruhlarımız da
betonlaşmaya başladı. Yeşilden, doğadan haz almaz olduk, ıspatımı, tatil günleri hıncahınç dolan AVM kafeteryaları... Bir demet papatya toplamayalı kaç sene oldu hiç sordunuz mu kendinize? Daha dün köşebaşlarına
çocuk parkı önlerine kurulan büfelerin önünü sigara izmaritleri doldurdu. Çöp kutusuna gitmeyi bile zahmet
addeden bizler söyleyin doğa için ne yaptık. Evet günahkarız, bu canım dünyayı saçma sapan savaşlarla kirlettiğimiz için, doğadan hep daha fazlasını isteyerek
hırsımıza yenildiğimiz için. Yokederek kazanmak kazanmak, hep kazanmak. Kaybettiklerimizi gözardı ederek daha çokun peşinden koşmadık mı? Günah mı arıyorsunuz en yakınınızdaki aynaya koşun ve sorun kendinize bu dünya için ne yaptım diye?
Bir şey daha hatırlatmak istiyorum, depremin merkezi
Etimesgut olduğu için bu kadar çok hissettik ve gene hatırlamanızı istiyorum Etimesguta en yakın bölgeyiz.
Çatalmış; laf-ı güzaf !...
Tarih: 03 May 2010 21:33 Ekleyen: Beğenme: 0
Etimesgut Depremi Cayyolunu fena sallamis... Bir sure once bir haber okudum, bir arap din adami depremin nedenini kadinlarin acik sacik giyinmesine ve gogus catalini gostermelerine baglamis... Hatta bunun uzerine facebook'da olusturulan bir grup (dunyanin cesitli yerlerinden binlerce kadindan olusan) bu dusunceyi protesto etmek icin gecen gunu ayni anda (ayni saatte) internetten facebook araciligi ile bu tarife uyan fotolarini gosterdiler...
Yoksa bu deprem o yuzden mi oldu? Hic sasirmam boyle dusunenler olduysa... Cayyolu'da ne de olsa kimilerince fislenmisti zamaninda, GAVUR CAYYOLU olarak... Bu yuzden herhalde en cok Cayyolu hissetti depremi... Buyuk deprem geliyor adim adim, asil buna hazirlanmak gerek... Etimesgut depremi bunun yaninda hic kalir...
Tarih: 03 May 2010 12:00 Ekleyen: Beğenme: 0
Şıracı
peşin söyliyeyim ,
ben ne biracıyım( FIÇI) nedev iskiciyim anna çayyolu ' una
açılan bu kadar abartılı bira büffelerinden sonra ya birileride kalkar bizde VİSKİ BÜFFESİ isyiyoz diye tutturursa çayyoluna ...
Tarih: 03 May 2010 09:33 Ekleyen: Beğenme: 0
DERNEĞİ
büyük işler belediyesi başkanlığına bir soralım bakalım cevap gelcekmi die !!!
Köy meydanına inşa etmeyi düşündüğü luna park için taaaaa ümitköy eşrafından 6 imzalı arz ve talep olmuştu hatırlrsak...
Şimdi ,temeli kazılan kıreş için , büyük işler belediye başkanına ,
asvalt -tepebaşından kaç imza geldi acaba ...
Tarih: 03 May 2010 09:32 Ekleyen: Beğenme: 0
Mahkeme kararlarına Meydan okumakla tanınan büyükşehir belediyesi başkanlığı Lunapark Meydanı -
na Meydan okumayı bakalım sürdürecek mi !?
Sürdürmeyecek mi !?
Tarih: 03 May 2010 01:33 Ekleyen: Beğenme: 0