Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri Arşivi
-
ÇAYYOLU POLİSİ UYUYORMU? ÇAYYOLUNDA HIRSIZLAR CİRİT ATARKEN, HERGÜN BİRÇOK EV SOYULURKEN POLİS NEREDE, NE YAPIYOR, NEDEN HIRSIZLIK OLAYLARI ARTIYOR VE POLİS ÜSTÜNE DÜŞEN GÜVENLİGİ SAĞLAMIYOR? TRAFİK POLİSİ OLUP GELENE GİDENE CEZA KESMENİN YANI SIRA, BÖLGEDE POLİS KARAKOLUNUN KARŞINDA VE 100M MESAFEDE EVLERE GİRİLİYOR, MİLLETİN PARASI EŞYASI GÖTÜRÜLÜYOR, POLİS OLAY SONRASI GELECEGİNE, OLAY GERÇEKLEŞMEDEN NEDEN TEDBİRİNİ ALMIYOR? BU KAFAYLA ÇAYYOLU HIRSIZLARIN MEKANI OLACAK, BİR AN ÖNCE YAZ AYLARINA GİRDİGİMİZ VE TATİLE GİDECEGİMİZ BU GÜNLERDE ÇAYYOLU, YAŞAMKENT TÜRKKONUT BÖLGELERİNDE DENETİMLER SIKLAŞTIRILSIN, ŞÜPELİLER ARANSIN VE YAKALANSIN. POLİS ÜSTÜNE DÜŞEN EMNİYET VE GÜVENLİGİ SAGLASIN.
-
ÇAYYOLUNDA OTURANLARIN DOLMUŞ ÇİLESİ GİDEREK ARTIYOR.ÜMİTKÖY, YAŞAMKENT, TÜRKKONUT GÜZERGAHINDA ÇALIŞAN DOLMUŞLAR SABAH SAAT 8,00 VE AKŞAM SAAT 17,00 DEN SONRA AŞTİDE BEKLEYEN TRAFİK POLİSLERİ YÜZÜNDEN GAZİ HASTANESİ, SABANCI YURDU ÖNÜNDEN YOLCU ALMAMAKTADIRLAR. İŞTEN, OKULDAN VE HASTANEDEN ÇIKAN VATANDAŞLARIMIZ SAATLERCE BEKLEMEKTE, KUCAGINDA BEBEGİ OLAN, YAŞLI, ÇOLUK ÇOCUK DEMEDEN PERİŞAN OLMAKTA EVLERİNE GİDEMEMEKTEDİRLER. BİR MİNİBÜS ŞÖFORÜNE 5 KEZ CEZA KESİLDİGİNDE EHLİYETİ ALINMAKTA, CEZA YEMEMEK İÇİN ÇEVİRMENİN OLDUGU YERLER CEP TELEFONLARI İLE ŞÖFORLER ARASINDA BİRBİRLERİNE DUYURULARAK AYAKTA YOLCU BU GEÇİŞ NOKTALARINI GEÇENE KADAR ALINMAMAKTADIR. BU ŞEKİLDE VATANDAŞ YOLLARDA PERİŞAN KALARAK, TRAFİK POLİSLERİ VE ŞÖFORLER TARAFINDAN CEZALANDIRILMAKTADIR. PARASINI ÖDEYEREK EVİNE İŞİNE OKULUNA HASTANESİNE GİTMEK İSTEYEN BU İNSANLARIMIZ, SABAH VE AKŞAM SAATLERİNDE YAPILAN BU UYGULAMALARDAN DOLAYI İŞİNE , OKULUNA , HASTANESİNE, AKŞAMLARIDA , EVLERİNE GİTMEKTE SORUN VE SIKINTI YAŞAMAKTADIR. ÇÖZÜM , TOPLU TAŞIMA ARAÇALRINI KULLANMAK YERİNE, HEPİMİZ BİR ARABA ALARAK TEK BAŞIMIZA TRAFİGE ÇIKSAK VE TRAFİGİ KİTLESEK MİLİM MİLİM İLERLEYEREK YARIM SAATLIK YERE İKİ SAATTE GİTSEK DAHAMI İYİ OLACAK. TRAFİKTE BEKLENEN SÜRE İÇERİSİNDE TÜKETİLEN YAKITIN TÜRKİYE EKONOMİSİNE GETİRECEGİ ZARAR, TRAFİK POLİSLERİNİN TOPLU TAŞIMA YAPAN SÜRÜCÜLERE KESTİGİ CEZADAN FAZLA OLACAGI BİLİNDİGİ HALDE, İNSANLARIMIZIN TOPLU TAŞIMAYA YÖNLENDİRİLMELERİ GEREKİRKEN, BU TÜR UYGULAMALARDAN DOLAYI HERKES OTOMOBİL ALMAKTA VE ANKARANIN TRAFİGİ İYİDEN İYİYE ARTMAKTADIR. İLGİLİLERE DUYURULUR.
-
Dogru soze ne denir.... Gunun Sozu....
Yunanistan'da 1 kg levrek 4 €; asgari ücret 650 €; halk ayakta. Türkiye'de 1 kg levrek 15 TL, asgari ücret 577 TL; halk Baykal'ın boxerında.Tarih: 11 May 2010 16:35 Ekleyen: KemalKurtulus Beğenme: 0 -
Sitemizde sadece bu sene içinde görüştüğüm komşularım arsından; iki kombinin , iki buz -
dolabının ve bir çamaşır makinasının beyni denilen kartları bu elektiriklerin çayyolu'nda sürekli gidip gelmesi yüzünden yandı. Komşularım bu cihazların kartlarını servislerine yaklaşık 300 TL. ödeyerek yenileddiler. Tüketici derneklerinin çoğu tüketicilerden gelen bir sürü fasafiso işlerle uğraşacaklarına beyaz eşya fabrikalarına baskı yapsalalarda bu beyaz eşyaların içine özel akım koruyucu sistemler koysalar olmazmı sanki??Çünkü,akım koruyucular ile yazıcı, uydu, ADSL modem, telefon, gibi akım değişikliğinden kolay etkilenen elektronik cihazlarda maximum derecede güvenlik sağlayabilirisiniz.Özellikle sürekli elektiriğin gidip geldiği ve voltaj düşüklüğü yaşanan çayyolu'nda ev ve iş yerlerinde kullanılan elektronik ürünlerde ciddi boyutta maddi hasar yaşanıyor. Akım koruyucuyla sayesinde bu tür durumlarda güvenlik sağlamış olursunuz. Bazı modellerinde üzerinde bulunan soketle birden fazla cihazı aynı anda çalıştırabilirsiniz. Evinizde bulunan buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesinde de güvenle kullanabilirsiniz.Bu ürünlerin teklisini doğrudan prize takıp bir problem zamanında üzerinde bulunduğu değere kadar takılı cihazı korumaya alan ve kendini otomatik resetleyen akım koruyucuyu (13 TL)ELECTRO WORLD GORDION AVMn den ev sinemalarının sol yanındaki rafta bulabilirsiniz.
Gizem HAMARAT -
galiba istifa haberi haberlerde pek fazla izlenmesin diye elektirikler gitti çayyolunda...
-
Son dakika !!!!
ANGORA SİTESİNDE YÖNETİM DEĞİŞTİ !!! -
bu gün lokalde dediler eski bloglara, dış cephe sıvası ömrünü doldurmuş sıvaların üzerine montolama yapılmamalıymış:Usulen yapılsada teknik olarak olmamalıymış: Eski sıvalnın komple kazınması gerekliymiş önce.
-
(2)
Örneğin, 10 kişilik bir apartmanda 6 kat maliki ısı yalıtımı yapılmasına karar verdiğinde, olumsuz oy verenlerin ikna edilmesine gerek kalmadığını belirten XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Ulu, KMK’nın 33. maddesi uyarınca bu 4 malikin çoğunluğun aldığı karar uymak zorunda olduğunu söyledi.
Bu durumun KMK mantığında yer alan “toplu yaşamın huzur içinde sağlanması” prensibiyle ve Enerji Verimliliği Kanunu’nun ilgili maddelerine dayanarak yeniden düzenlendiğine dikkat çeken Ulu, genel kurulda ısı yalıtımı kararına olumsuz oy veren kat malikinin tüm kat malikleri gibi ısı yalıtımı giderine arsa payı oranında katılmak zorunda olduğunu açıkladı. Ulu, aksi takdirde bu kişilerin yüzde 5 gecikme faizi talepli icra takibi ile karşı karşıya kalacağını vurguladı. (Habertürk)
-
"Ben karışmam" dönemi bitti!
Kat Mülkiyeti kanunu değişti. Eğer 10 kat malikinden 6'sı evet derse, diğerlerine icra yolu bile açılıyor.
Isınma ve soğutma giderlerini en az yüzde 50 azaltmanın yolu ısı yalıtımı olmasına rağmen, bina sakinlerinin bazıları yalıtım yaptırmaya karşı çıktığı için yaz kış kabarık faturalar ödenmeye devam ediyor. Ancak Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki (KMK) değişikliğe göre, artık yalıtım kararı almak kolaylaştı.
"BEN KARIŞMAM" DÖNEMİ BİTTİ!
Çünkü bugüne kadar binaya yalıtım yaptırmak için oybirliği gerekirken artık oyçokluğu ile karar alınabiliyor. Yani 10 daireli bir binada 6 kişinin “evet” demesi durumunda geriye kalan 4 kişi bu karara uymak zorunda… “Ben olumsuz oy verdim, gidere karışmam ya da benim bölümüme yalıtım yapmayın” deme şansı da yok.
GİDERE KATILMAYANA İCRA YOLU AÇILDI!
Üzerine düşen gidere katılmayanlar, KMK’nın 20. maddesi gereğince yüzde 5 gecikme faizi talepli icra takibi ile karşı karşıya kalacak.
Daha önce ısı yalıtımı kararı için oybirliğini gerekli kılan 637 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 42. maddesi 18.04.2007 tarihinde, 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu’nun 16. maddesi gereğince değiştirildi. Yeni kanuna göre; kat maliklerinden birinin genel kurulda isteği üzerine ana yapının ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılacak. Bu konuda yapılacak ortak işlerin giderleri arsa payı oranına göre ödenecek.
-
Anne(Anneler) Günü
Ben bugün annemim gününü elbette kutladım ama bana asıl annelik eden anneanemin gününde kutladım. Çünkü sevgili anneciyim " ben hem bakanlıklarda kariyer yapıcam hemde bir cocuk doğurucam deyince ,aslında ekenomik olarak çalışmasınada ailecek ihtiyacımız olmamasına rağmen ben hep anneannemlerin evinde büyüdüm .Kendi evimi ve bütün oyuncaklarımı kendime ait odamı sadece ancak hafta sonlarında ve bayram tatillerinde görebildim.
Bu nedenlede bayağı yaşlılar anneannemle dedemle kuşak farkları içinde ama birdediğimde iki edilmedem biraz şımarık büyüdüm.
Buda teknokentlerde çocuk olmak ve anne almak sorunları olsa gerek