Tüm Mesajlar Görüntüleniyor › Ziyaretçi Defteri
Ziyaretçi Defteri Arşivi
-
Bugün Cumhuriyet gazetesi'nden Işık Kansu CHP yenimahalle belediyesindeki gerçekleri yazmış. Uzun süredir Aydınlık Gazetesinde Mehmet Faraç'da CHP Bakırköy Belediyesindeki gerçekleri anlatıyor. İkisininde ortak yanı aynı, farkı isimlerin farklı olması.
-
Beğendik'in müşterisi bir türlü azalmadı. Tiyatronun park alanınıda dolduruyor. Lütfen tiyatroya ayrılan yere park etmeyiniz
-
ana oğul ve öteki kadın ...
Kıssadan hisse:
Bir evlada bırakılacak en büyük miras, özgürlüktür (!) Ona özgürlük devredebilmek için de önce sizin özgür olmanız gerekir.
Bırakın sırtını kendisi örtsün. Bu hem sizi, hem kuğunuzu özgürleştirecektir.
Anneler gününüz kutlu olsun. -
Öylesine Bir Mektup
BEĞENDİKLERİM
öyle içimdesin ki. Yanağımda dolaşan rüzgardan daha gerçek dokunuşların. Küçük, ürkek, kesik dokunuşlarınla, belki de her zamankinden daha yanımdasın. Yani öylesine, o kadar bensin ki. Ah nasıl anlatsam. Boşuna bu çabalarım, doğru kelimeleri aramalarım. Ne kitaplar yazıyor, ne de sözlüklerde karşılığı var. Yalnızca hissediyor insan, yaşıyor. Kelimeler eksik, kelimeler yaralı. Kelimeler cılız.
Taşımıyor, anlatmıyor, tanımlamıyor bu duyguyu. Ben de. çok başka bir şey. Sevginin ortasında, derin acılar hisseder mi insan? Aydınlık gülümsemelerin içine, hüznü yerleştirir mi durup dururken? Gözlerine buğu,diline sitem, yüreğine burukluk, çöreklenir kalır mı asırlarca?
Gelmeyeceğini bildiği mektup için, posta kutusunu hep aynı heyecanla açar mı? Dedim ya, başka bir şey bu. Ne kadar yalnızsam, o kadar seninleyim şu günlerde. Belki de en başta, tutup seni en derinlere koydum diye oldu bunlar. Kimseler ulaşmasın diye, kimselerin bilmediği, bulamayacağı yollara götürdüm seni. En derinlerde tuttum. Bana sakladım. Derine, hep daha derine.
Seni yapayalnız, bir tek bana bıraktım. Paylaşamadım yanlış yaptım. Sana ulaşan yolları kaybettim diye bütün bu şaşkınlıklar. Kendimi oradan oraya vurmam. Sağımda, solumda, ne zaman dikildiğini bilmediğim duvarlara çarpmam, hiç görmediğim çukurlarla boğuşmam. Denizlerin, gürültüyle gelip vurduğu dehlizlerin, acılı duvarları gibiyim.
Duvarlarım yosunlu, duvarlarım kaygan, duvarlarımdan hiç tükenmeyen sular sızıyor.Tut -
-1-
TÜM TÜRKİYE’Yİ DERİNDEN ETKİLEYEN İSTANBUL VE ANKARA BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI ONLARCA YILDANBERİ AKP’YE KAPTIRMIŞ OLMANIN, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE KURULAN İÇ VE DIŞ YIKIM TUZAKLARINI NE DENLİ KOLAYLAŞTIRDIĞINI GÖRÜP, ÖNÜMÜZDEKİ YEREL SEÇİMLERDE ARTIK BU İKİ ...BÜYÜK ŞEHİRDE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KESİNLİKLE ATATÜRK CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIKACAK YÖNETİMLERE KAVUŞTURMA ZORUNLULUĞUNUN BİLİNCİNDE OLMALI, BU SEÇİMLERİ TAM GÜVENLE KAZANMANIN TÜM GEREKLERİNİ YERİNE GETİRMELİDİR. OYSA NE GÖRÜYORUZ? İSTANBUL’DA, AKP BELEDİYE BAŞKANINI BÜTÜN TÜRKİYE’NİN GÖZLERİ ÖNÜNDE ŞAPUR-ŞUPUR ÖPEREK, AKP POLİTİKALARINA DESTEK VEREN, CHP İÇİNDE DE SİYASAL KİŞİLİĞİ ÇOK AĞIR ELEŞTİRİLERE KONU OLMUŞ BİR KİŞİ’NİN CHP’NİN İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLARAK DÜŞÜNÜLEBİLECEĞİ CHP’NİN EN YETKİLİ KİŞİLERİNCE KAMUOYUNDA DİLLENDİRİLİYOR! (SAYIN UĞUR DÜNDAR’IN SÖZCÜ GAZETESİNDEKİ YAZISI!) CHP YÖNETİMİ, İSTANBULLULARIN VE TÜM TÜRK ULUSUNUN GÖNÜLLERİNİ VE KAFALARINI KAZANABİLECEK, KİŞİLİĞİ YIPRANMAMIŞ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE KURULAN TUZAKLARA VE YAPILAN SALDIRILARA YİĞİTÇE KARŞI KOYACAK NİTELİKTE ONLARCA, YÜZLERCE BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ÇIKARABİLECEK DURUMDA OLDUĞUNU SERGİLEMEK YERİNE, ANCAK SN. MUSTAFA SARIGÜL’ÜN ADAYLIĞINI DÜŞÜNEBİLEN BİR PARTİ GÖRÜNÜMÜNÜ VERMEYİ YEĞLİYOR! BU, ÖNNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERİ DE AKP’NİN KAZANMASINA ŞİMDİDEN RAZI OLMAK, HATTA BUNU İSTİYOR OLMAK ANLAMINA GELMEKTEDİR, KANISINDAYIM! CHP YÖNETİMİ BENZER BİR TUTUMU BAŞKENT ANKARA’DA DA SERGİLEMEKTEDİR: BURADA DA ANKARALILARIN VE TÜM TÜRK ULUSUNUN KENDİSİYLE ÖĞÜNÇ DUYDUĞU CHP’Lİ ADAYLAR ÇIKARACAK YERDE, -
mart kapıdan baktırır
kazma - kürek yaktırır
çayyolu muzun (soslu) demokratları
akıllı akıllı gökdelenler inşa ediyorlar ama
satışa sunulan binalarının inşaat işleriinde çalışan
işçi sınıfı için bir oda dahi tahsis edmiyorlar
onları bahçede barakaların içinde inşaat artıkları
odunla ısınmaya mahkum ediyorlar
ayıp ayıp patronluk bumu çayyoluna hiç hiç
yakışmayan görültüler bunlar.......... -
NUGÜN YİNE KADILAR GÜNÜN AMA CENNETİN ANANIN AYAKLARININ ALTINDA OLDUĞUNU ANNAYAN KAÇ ADAM VAR
-
hey gidi günler hey
"anaya bak anaya bedel üç beş babaya
gözlerin ana görsün
kızdırırsan görürsün
bizim anada ne yollar var huyu kurusun
iyilik etmeye bayılır şakaya pek gelmez ama şakacıda
SAYILIR
ana $eytanı bile sollar anaaaaa"
çayyolunun bütün çıt kırıldım = centilmen eykeklerinin
((()) kadınlar günü kutlu olsunnnn -
bu çevre ve orman bakanlığı ne odunlar gördü zamanında onlar zaten çoğu kütük gibiydiler zamanında çaba orman kurmak için izin kağıdı almak için müracaatta blunurken neden ağaç dikiyorsunuz diyebilen orman bakanlığı görevlilerini bile gördü şimdi ağaç sökmek isteyen sözde çevreci geçinen baltaları görmüş çokmu
ormancı -
cayyolu muz UN (sosyal) demokratları