İstifacılardan 10’u CHP’ye döndü
CHP Yenimahalle İlçe Örgütü’nün olağan kongresinde yaşanan gerginlik sonrası Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban ile birlikte CHP’den istifa eden belediye meclis üyelerinden 10’u yeniden partilerine döndü. Daha önce “dönmeyeceğini” açıklayan Balaban ile 7 belediye meclisi ise bağımsız konumlarını sürdürüyor.
Tarih: 24 Mart 2013 21:27 Ekleyen: Beğenme: 0
Rant Başkanlığı
CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nin CHP’den istifa etmiş başkan yardımcısı Şenol Balaban’ın aynı zamanda başkanı olduğu imar komisyonunun Yenimahalle’deki çeşitli parsellerin inşaat emsal ve alanlarını değiştirerek, 11 konutluk yeri 132 konutluk alana, 14 konutluk yeri 148 konutluk alana, 15 konutluk yeri de 115 konutluk alana çevirdiklerini belgeleriyle dile getirmiştik.
Şenol Balaban’ın bu yüksek rantı yaratma ve dağıtma olanağını elinden kaçırmamakta kararlı olduğunu öğrendik.
CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Yenimahalle İlçe Kongresi sonrası Balaban ile CHP’den istifa eden 17 Yenimahalle Belediye Meclis üyesini partiye geri çağırmıştı.
Balaban, bu 17 belediye meclis üyesinden küçük bir ricada bulunmuş:
“Nisan ayında imar komisyonu toplantısı var. İmar komisyonu başkanlığına beni yeniden seçin, ondan sonra CHP’ye geçin.”
Bu rica bize bir olayı anımsattı: Balaban ve 17 arkadaşı, CHP’den istifa etmek için de Yenimahalle ve Anakent Belediyesi’ndeki özellikle imar komisyonu seçimlerini beklemişlerdi.
Yani, davranışları tümüyle duygusal!..
Tarih: 20 Mart 2013 10:59 Ekleyen: Beğenme: 0
Otobüs yoksa minibüs isteriz
Yaşamkent Mahallesi 2000 yılından beri Ankara’nın en çok gelişmekte olan bir bölgesidir. Belediye otobüsleri ile ilgili bir sıkıntımız şimdilik yoktur. Ancak otobüsler tüm mahalle halkı için yeterli olmamaktadır.
Bu hatta çalışan Yaşamkent minibüslerinin sayısı yeterli değildir. Minibüslerle şehir merkezine ulaşmak tam bir işkence halindedir. Sizden ricamız minibüs sayısının arttırılması ve kapasitesinin üzerinde yolcu alınmasının önlenmesidir.
Dilerim sıkıntımız gündeme alınır.
Prof. Dr. Gültekin GÜNAY
Tarih: 20 Mart 2013 10:57 Ekleyen: Beğenme: 0
Sağlık kuyruklarında böyle bir imtiyaz olamaz
Çayyolu Köyü içerisinde bulunan 1 No’lu Aile Sağlık Merkezi’ne gittim. (15 Mart) Muayene sıramı beklerken koridordaki duvarda, altında Sağlık Bakanlığı ibaresi bulunan ve muayene önceliklerini belirten duyuruya gözüm takıldı. Muayene öncelik sırası özetle aşağıda belirttiğim şekildeydi.
1. İstiklal Savaşı Gazileri, 2. Özürlüler, 3. 65 Yaşı üzerindekiler, 4. Hakim ve Savcılar, 5. Sağlık çalışanları vd. diye gidiyordu liste.
İstiklal Savaşı Gazilerinin ilk sırada olması çok doğru. Bir kaç gazinin hayatta olması hepimizi çok sevindirir. Bildiğim kadarıyla ne yazık ki yok. Güzel ülkemizin varlığı uğruna Kore’de, Kıbrıs’da ve İç Güvenlik’te Gazi olanlarımızın çoğu hayatta olmasına rağmen muayene sırası listesinde yok.
İkinci sırada özürlülerin, üçüncü sırada yaşlıların olmasını kimse yadırgayamaz.
Dördüncü sıradaki Hakim ve Savcıların ne gibi öncelikleri olduğunu, Sağlık çalışanlarının beşinci sırada yer almasını anlamakta zorlandım. Anayasada yer alan yükümlülükleri yerine getiren diğer vatandaşlarımızı hangi sıraya koyacağız?
Son yıllarda sağlık politikalarında yapılan popülist yaklaşımların düzeltilmesini beklerken böyle bir sıralama çok acı.
Lütfen biraz ciddiyet.
Tarih: 20 Mart 2013 10:55 Ekleyen: Beğenme: 0
18 martta okunan mütalaya bakınız, apo barış güvercini oldu aydınlar terörist..
Tarih: 18 Mart 2013 18:17 Ekleyen: Beğenme: 0
Ben Ergenekon sanıklara acımıyorum. Ergenekon Savcılara acıyorum. Yıllar sonra oğulları, torunları, torunlarının torunları bile başları hep önde gezecekler ve parmakla gösterilip, işte bunun babası yada babasının babası, dedesi, dedesinin dedesi, bir zamanlar ...diyecekler..
Tarih: 18 Mart 2013 18:17 Ekleyen: Beğenme: 0
flaş haber
kralımız gökçekin etrafında fır fır dönen pervanelerinden birisi
dün akşam sohbet odasında parmaklarının ucundan aşağıdakileri kaçırmış
paylaşıyoruz
demiş ki ;
" başkent ankara nın kentsel gelişmesi beklenenin aksine yaşam kent güzergahına doğru olamadı. son gelişmelerden de görüleceği üzere inşaatsal gelişmeler incek / gölbaşı tarafına süratle kaymaya başladı
bu nedenle söz konusu çayyolu metrosunu konut 2 istasyonundan sonra sincan eryaman metrsuyla birleştirmek şimdilik fuzuli masraf. bu projenin yerine konut 2 istasyomundan sonra incek güzergahına dönüp gölbaşı ilçesini
metro güzergahına ilave etmek 1923 e daha bi seçim yatırımı olur olur "
demiş
biz ilkokuldaki minik kuşun yalancısıyız , haber beklemez ilkesinden hareketle haber aspara gaz haberse yetkililer zaten bu nesajı yalanlar
turkuaz ve yaşamkent bölgelerinide bilkente kadar hafif raylı sistemle
birbirine bağlayacaklarmış.
==============
çayyolu gönülsüsü
Tarih: 18 Mart 2013 18:11 Ekleyen: Beğenme: 0
iktidar ile ana muhalefet halka reaite şow yapıcaz diye ekranların önünde aba yasa görüşmelerini tartışırlarsa bundan sadece refarandum çıkar
oysa iki genel merkez arasına tunel konusunda uzman abimiz
bir yer6 tüneliyle iki genel merkezi birbirrlerine bağlarsa herkes eteklerindeki taşları döker
Tarih: 18 Mart 2013 14:09 Ekleyen: Beğenme: 0
Site (m) olarak anlayamadığımız iki şey:
iki süper marketlerimizin ceosu can bey ve alper bey başkent alanlaranın Çayyolu vip bölgesi angordan, çayyolunun kooperatifler gölgesi toplu konut alanına tayin edildi.
Sebeb ne
diyorlar ki toplu konut bölgesindeki tüketiciler çok kılmış, sürekli arıza çıkartıyorlarmış market çalışanlarına...
Tarih: 16 Mart 2013 18:02 Ekleyen: Beğenme: 0
Metro biterse çayyolu'da AKP birinci parti olur. Nerden mi biliyorum? Çayyolu'nda yandaşımsılar çok.
Tarih: 14 Mart 2013 18:36 Ekleyen: Beğenme: 0