Başkanı Şenol Balaban olan Yenimahalle İmar ve Islah Komisyonu, 30 Ekim 2012’de bir karar ile Çayyolu semtindeki Sukent Yapı Kooperatifi’nin 11 konutluk alanının 130’a, Alacaatlı Mahallesi 44465 ada 3 parsele ait planda da değişiklik yapılarak 7 konutluk alanın 76 konuta çıkarılmasına onay verir.
İşin ilginç yanı, 11 konutluk alanı, -10 katından fazla- 130 konuta çıkarılan Sukent Yapı Kooperatifi’nin üyeleri arasında Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı ve İmar Komisyonu Başkanı Şenol Balaban, eşi -bir süreliğine Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı da yapılan- Ayfer Balaban, kızı Berrak Balaban, kardeşi Birol Balaban, bir başka Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı -aynı zamanda Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar’ın gelininin kardeşi- Erhan Aras da vardır.
Yine aynı kooperatifin üyeliğinin yanında, saymanlığını da üstlenmiş bulunan Veli Orhan ise, geçen günlerde yapılan ilçe kurultayı sonrası CHP Yenimahalle İlçe Başkan Yardımcılığı’na seçilmiştir. Veli Orhan, aynı zamanda Yenimahalle Spor Kulübü’nün de başkanıdır.
Ne kadar mutlu bir aile ve arkadaş tablosu çiziyorlar, değil mi?
Tarih: 11 Nisan 2013 10:52 Ekleyen: Beğenme: 0
CHP’li Yenimahalle Belediyesi’nin CHP’den ayrılmasına karşın başkan yardımcılığını sürdürmesine göz yumulan Şenol Balaban ve kimi belediye meclis üyelerinin, Melih Gökçek’in anakent belediyesi ile kol kola kimi rant yaratıcı ve dağıtıcı kararlara imza attığını duyurmuştuk.
Aldığımız duyumlara göre, Yenimahalle Belediyesi ve CHP Genel Merkezi’ndeki yetkililer, bu kararlarda hiçbir “yasadışılık” olmadığı kanısındaymış. 11 konutluk inşaat alanını 132 konuta, 14 konutluk alanı 148 konuta, 15 konutluk yeri de 115 konuta çıkarmakta bir “gariplik” bulmamak da ayrı bir saflık doğrusu.
Şimdi gelelim; temiz, dürüst, ilkelerine bağlı, siyaseti halk için yapan CHP’lilerin elden ele dolaştırdığı bir belgeye:
DEVAMI SONRAKİ MESAJDA AS SONRA
Tarih: 11 Nisan 2013 10:50 Ekleyen: Beğenme: 0
Kat Mülkiyeti Kanunu'ndan habersiz diplomalı cahiller korosu !..
Bu hafta sonu yapılan bir sitenin yıllık olağan genel kurul toplantısına katılmak zorunda kaldım...
Mecbur kalmamın en önemli nedeni de yeni bitmiş sitede , henüz bir yılını tamamladığı halde,ciddi bir yönetim karmaşası yaşandığından dolayı, kiracımın bu konuda benden destek istemesinden kaynaklanıyordu.
Kat Mülkiyeti Kanunu'nda da belirtildiği üzre, kiracılar, kat maliki yetkilerine haizdir...Ana demirbaşın onarımı ile ilgili mal sahibini ilgilendiren önemli masraflar sözkonusuysa, ev sahibine bildirmekle yükümlüler.
....
Teras bölgemizde ve bodrum bölümünde yükümlülüklerini yerine getirmeyen müteahit hakkında yasal işlem yapılmasına karar vermiştik....Verdiği sözleri yerine getirmeyen İmam Müteahit, üstüne üstlük yasa dışı taleplerde bulunacak kadar da yüzsüzdü..
Bu toplantıda dikkatimi çeken en önemli husus, oturanların çoğu üniversite mezunu aydın (?) kişiler olduğu halde, Kat Mülkiyeti Yasası konusunda çok cahillerdi...Ayrıca kanunu okuma ihtiyacı da hissetmemişlerdi.
Üzüldüm...Kızdım !..
'Okumuş cahillerin' bu ülkeye, diğer 'külli cahiller' kadar zarar verdiklerine
inandım.
Özetle, artık isteyenin balkonlarını istediği renge boyama devri kapandı ...
Tarih: 11 Nisan 2013 10:16 Ekleyen: Beğenme: 0
Beyaz kapı sorunsalı
Geçtiğimiz ay yeni bir daire aldık ve taşınmadan önce dairenin eski ve ahşaptan olan kapısı yerine beyaz renkli çelik bir kapı (K59) yaptırdık. Ancak şimdi blogdaki diğer daire sakinelerinden bazıları çirkin,
uyumsuz oldu vb. sözlerle kapıyı değiştirmemiz gerektiğini söylüyorlar. Malesef blog sakinlerinden birisi bugün bağırıp çağırdı, dağ başımı burası gibi ifadeler kullandı ve eşimle benim bayağı bir sinirimizi bozan bir süreç de yaşattı. Biz ne kadar iyi niyetle ve sakince anlatmaya çalıştıysak da anlamamkta ısrarcı oldu. Blog sakinlerinden biri olan bu yaşlıca kadın bizi, mahkemeye verip kapımızı söktürtmekle tehdit etti.Yeni bir hevesle taşındığımız evimizde sürekli böyle bir davranışla karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Sitede ve bloglarında genel bir kapı rengi ve modeli söz konusu değil. Karşı dairemizin bal rengi ahşap kapısının önünde demir ferfojeler olan parmaklıklı ikinci bir demir kapı daha var, bir üst katta koyu kahve rengi, hatta sitede koyu lik türbe yeşili çelik kapısı olanı bile var. Ben kapıyı değiştirmemin söz konusu olmayacağını çünkü bu konuda alınmış ve tarafıma iletilmiş bir yönetim planı vb. bulunmadığını ve sitemin genelinde de ortak bir daire dış kapısı uygulaması olmadığını söyledim. Hatta bazı bloklar kendi arzusuna göre kendi bloglarının dış kapısının rengini değiştirmeye kalkmış ama dış kapılar dış cephedden sayıldığı için üst yönetim blog sorunlularına ihtarnameyi basınca dörtte üç çoğunluk olmadan blok sorunlusunun hanımının tutturduğu renge göre boyanamayacağının yazısı geldi
Buket
Tarih: 11 Nisan 2013 10:15 Ekleyen: Beğenme: 0
pilot arkadaşımız anlattı helikopter plotu arkadaşları alirıza bey ormanının üzerinde tatbikat yaparken görmüşler alirıza bey ormanında yeryer küçük hayvan barınakları varmış...
Tarih: 11 Nisan 2013 10:14 Ekleyen: Beğenme: 0
ağzıyla içmesini bilmeyen muhhallebi çocukları yüzünden artlk
çayyolu park ve bahçelerini koruyan üniformalı güvenlklerin gözaltında artık zor demleneceğiz gibi görünüyor
sen kalkar bir bira içer sonrada güzelim kameryaları kırarsan
sık çamların altında zulada kemer altı sohbetlerine kalkışırsan işte artık böyle bütün çayyolu parkları güvenlik tarafından denetlenir
Tarih: 10 Nisan 2013 11:51 Ekleyen: Beğenme: 0
çaba dan yavru çaba ya mektup var
tüzüğünüzü görelim!
Tarih: 10 Nisan 2013 11:50 Ekleyen: Beğenme: 0
Konut iki ormanına bakan yok ama alirıza orrmanı tertemiz bir tane göze batan çöp yok
Tarih: 10 Nisan 2013 11:50 Ekleyen: Beğenme: 0
konut ikideki bütün hayvansever dostlarımızın dikkatine
konut iki çarşısının arkasındaki çim alana yeni bırakılan sahipsiz köpek yoldan gelen geçene hatta araçlaara kadar havlamakta adeta yerinde duramamktadır
bu köpek genleri iibariyle çok özek bir köpek cinsi olup insanların yanına gelip çevresinde dolaşmakta onları koklamakta ama ısırma huyu bulunmamaktadır
ancak tabii bu dostumuzun hiper ahtif tutumundan özellikle küçük çocuklar tedirgin olabileceğinden bu dostumuza hayvansever arkadaşlarımızın hemen sahip çıkmasını bütün hayvanseverler adına rica ederim
Tarih: 09 Nisan 2013 10:02 Ekleyen: Beğenme: 0
başkanın adamları akil adamlar
silivri duruşmaları hakkında ne deüşünür ne yazar acaba
Tarih: 09 Nisan 2013 10:02 Ekleyen: Beğenme: 0